Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj

de ageamanu in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2009 | 7386 vizualizari

 

Este o mancare deosebita. Prima data cand am mancat eram mica, si cand am auzit de combinatia asta, branza+jumari, am strambat din nas. Acum as manca, dar parca daca o fac eu nu are acelasi gust ca cea facuta de bunica.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga tare;
  • branza de burduf sau alta branza grasa sarata;
  • slanina afumata de casa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj:

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.

Branza se farama bine cu o furculita.

Se ia un castron si se procedeaza astfel:

-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.

-se presara un rand de branza;

-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;

-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.

Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.

Se serveste fierbinte!

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca se raceste pana se asaza straturile in castron, se poate incalzi la cuptor sau direct pe aragaz la foc mic 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles gratinata